LabTech Support Forums

change ticket status with script

This forum is for discussion of script related issues.

Moderator: jware.connectwise

change ticket status with script

Postby mpoling.atsnetworking » Mon Apr 17, 2017 4:36 pm

Is there a way to change a ticket status by a script? I see a built in IF statement to check the status of a ticket but it is not checking against a variable I can set. I also see a replacement variable of %TicketStatus% but no way to set it.
mpoling.atsnetworking
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Apr 17, 2017 3:45 pm

Re: change ticket status with script

Postby teamits » Mon Apr 17, 2017 4:47 pm

See the _System Automation\Functions\Ticket Finish* script. It uses a Ticket Finish script function. There are a few other Ticket functions.
Steve
teamits
Hero Member
Hero Member
 
Posts: 1567
Joined: Wed Dec 31, 1969 8:00 pm

Re: change ticket status with script

Postby mpoling.atsnetworking » Mon Apr 17, 2017 4:58 pm

I had actually looked at that script and it finishes the ticket but I don't need to complete a ticket, I need specifically to change the status.

It calls a ticket complete function but at no point directly calls the status. I can "cheat" the status by calling one of the ticket functions that auxiliary has this effect. Ticket Create sets the status to new, Ticket open sets the status to open(or in progress depending on the board). However as far as I can tell they are changing the status behind the scenes.

Is there a way to directly access and change ticket status?
mpoling.atsnetworking
Newbie
Newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Apr 17, 2017 3:45 pm


Return to Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron